FALASTIN

Ik heb thuis honderden kookboeken. Mijn laatste aanwinst is Falastin van Sami Tamimi en Tara Wigley. Het is hun eerbetoon aan de Palestijnse keuken. Het thuisland van Sami. Sami Tamimi heeft ook een boek geschreven met de bekende Yotam Ottolenghi, Jeruzalem. Echt een aanrader!

Falastin

Falastin bevat gerechten uit de Palestijnse keuken. Tahini en kikkererwten worden veelvuldig gebruikt. En zij maken veel gebruik van verse kruiden. Dat is altijd goed. De gerechten zijn niet ingewikkeld en de ingrediënten zijn makkelijk te vinden in de supermarkt of in de buitenlandse winkels.

In het boek staan recepten met prachtige foto’s en persoonlijke verhalen van de auteurs. Sommige recepten zijn tradioneel, anderen eigentijds of in een nieuw jasje gestoken. Voor de vegetariërs is er ook volop keus. Wat dacht je van een ovenschotel met aubergine, kikkererwten en tomaten, gesmoorde tuinbonen met olijfolie en citroen of pittige kikkererwten?

Pittige kikkererwten

In het boek zijn nog recepten te vinden voor soepen, vlees, vis en brood. In de Palestijnse keuken mogen zoete lekkernijen zeker niet missen. Hier is dan ook een hoofdstuk aan gewijd met o.a knafeh en harisa. Dit laatste is een griesmeelcake overgoten met suikersiroop.

Harisa

Falastin is een mooi boek om door te bladeren, erbij weg te dromen en natuurlijk lekkere recepten uit te maken. Ik ben er blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.