Courgette salade

Deze courgette salade is anders dan de meeste salades, waar de basis sla is. In deze salade speelt courgette de hoofdrol. Met een dunschiller kan je flinterdunne linten maken. Op zich kan je de courgette rauw eten, maar ik bak het heel kort in een hete koekenpan. Dit hoeft maar een paar seconden per kant te duren, dan behoudt het nog zijn knapperigheid, maar is het rauwe eraf.

De salade kan je dresseren met een zoete mosterddressing en garneren met geschaafde Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en kiemgroenten. Tot slot nog wat verse kruiden erover strooien.

Je kan mij vinden op Instagram en Facebook voor meer inspiratie:

2-3 personen als bijgerecht

Ingrediënten
1 courgette
2 el pijnpoompitten
kiemgroenten
Kruiden: bijvoorbeeld munt en peterselie

Dressing:
1 tl mosterd
1 1/2 tl ahornsiroop

1 tl appelazijn
2 tl lijnzaadolie

Bereidingswijze
Stap 1
Maak flinterdunne slierten van de courgette met een dunschiller. Voeg een drupje olie in een koekenpan en bak de courgettelinten een aantal seconden per kant, op middelhoog vuur. Voeg niet alle courgettelinten in één keer toe, maar doe het in delen.

Rooster de pijnboompitten.

Stap 2
Leg de courgettelinten op een serveerschaal. Verdeel de pijnboompitten, kiemgroenten en verse kruiden erover. Schaaf wat Parmezaanse kaas erover en verdeel tot slot de dressing over de salade.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.