Lamskotelet in harissamarinade

Heerlijk gekruide lamskoteletten. Ook lekker voor op de bbq! Als je de tijd hebt marineer de lamskoteletten dan een dag van te voren en laat het één nachtje in de koeling staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Mocht je de tijd niet hebben, laat het dan minimaal 3 uur marineren. Bak de koteletten niet te lang, zodat ze lekker mals blijven.

8 lamskoteletten

Ingrediënten
8 lamskoteletten
4 tenen knoflook
2 cm gember
2 el harissa
1 tl komijnpoeder
1/2 el olie
1 el citroensap
1 tl zout

Bereidingswijze
Stap 1
Doe voor de marinade de knoflook en gember in een vijzel en maak het heel fijn, totdat het een gladde pasta wordt. Voeg de harissa, komijnpoeder, citroensap, olie en zout toe en roer met een lepel even goed door.

Stap 2
Doe de lamskoteletten in een kom en voeg de marinade toe. Meng de koteletten door de marinade en laat het een nacht in de koeling staan.

Stap 3
Haal 20 minuten voor het bakken de lamskoteletten uit de koeling, zodat het op temperatuur kan komen. Bak de lamskoteletten in een klein beetje olie in een koekenpan of op de bbq, totdat ze gaar zijn. Bak de lamskoteletten niet te lang, zodat het niet taai wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.