Kookboek review: SIMPLY

Eerder deze week is het nieuwe kookboek van Sabrina Ghayour verschenen. Ik ben fan van haar boeken. Op Bazaar na heb ik ze allemaal.

Sabrina Ghayour is een Brits-Iraans kok en kookt voornamelijk gerechten uit het Midden-Oosten. Soms authentiek en soms met een twist, maar heel toegankelijk om te maken. Ik heb al een aantal gerechten uit haar voorgaande boeken gemaakt en ze zijn altijd lekker.

Simply is haar laatste werk en bevat 103 recepten uit het Midden-Oosten. De hoofstukken bestaan uit Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De Meltingpot, Iets speciaals en er is een hoofdstuk gewijd aan zoetigheden.

Er is genoeg keus aan vegetarishe en zelfs een aantal veganistische gerechten zoals een stoofschotel van kidneybonen & zoete aardappel, hartige groentetaart met geitenkaas & za’atar, venkelsalade met een dressing van spinazie, cashewnoten & korianderzaad. Voor de vlees- en visliefhebbers staan er lekkere recepten in voor o.a. kebabs, pide met rundergehakt, geurige viskoekjes en met yoghurt & specerijen geroosterde zalm. Verder staan er nog smaakvolle recepten in voor soepen, dips en smeersels.

Ik heb de sperziebonensalade en kipkebab met kurkuma al geprobeerd:

Met Simply heeft Sabrina de gerechten uit het Midden-Oosten ongecompliceerd weten te houden, maar met optimale smaak. Simply is een aanrader als je van lekker eten en eenvoudige recepten houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.