Moestuin 2021, nr. 2

De moestuin komt langzaam weer tot leven. Hieronder de rabarber. Deze heb ik vorig jaar geplant en is goed aangeslagen. Vorig jaar heb ik er nog niets van afgehaald, omdat het beter zou zijn voor de plant om het de eerste jaar met rust te laten. Dus dit jaar kan ik wat stengels oogsten.

De knoflook staat er ook nog mooi bij… In mei/juni geef ik weer een beetje kalium, zodat het een mooi en stevige bol kan vormen. De bol vormt zich namelijk pas in juni/juli.

Op 5 maart heb ik verschillende (cherry)tomaatjes en broccoli sprouts gezaaid en deze zijn al ontkiemd.

Ook de paprika en peper zaailingen gaan goed. De meeste plantjes krijgen nu twee blaadjes, de eerste twee blaadjes na het ontkiemen zijn kiemblaadjes. Zodra de echte blaadjes gegroeid zijn, ga ik ze verspenen in kleine potjes met potgrond, zodat ze voeding krijgen en verder kunnen groeien.

Vorig weekend heb ik uien en Sri Lankaanse sjalotjes gepoot. De Sri Lankaanse sjalotjes heb ik dit jaar voor het eerst, dus ik ben benieuwd of het gaat lukken. Van mijn collega heb ik Turkse (lente) uitjes gekregen, dus die heb ik ook meteen gepoot. Thuis heb ik nog rode uitjes liggen, deze stop ik over een week in de grond. De uitjes heb ik toegedekt met aarde en een vogelnet erover gespannen, zodat de kraaien er niet mee vandoor gaan.

In de vorige blog heb ik laten weten dat ik aan het experimenteren ben met citroengras. Het gaat héél langzaam, maar bij twee stengels zie ik beginnende wortels. Bij de andere 2 stengels zie ik helaas niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.