Miso kippensoep

Boost je weerstand met deze miso kippensoep. Kippenbouillon schijnt namelijk een genezende werking te hebben bij griep en verkoudheid. Je kan de blokjes bouillon ook vervangen door verse kippenbouillon. Uiteraard heeft dit de voorkeur. Op de site staat een recept voor zelfgemaakte kippenbouillon.
Miso is een Japans gefermenteerde pasta op basis van sojabonen. Ik heb voor dit recept witte misopasta gebruikt, omdat het mild is qua smaak.

Miso kippensoep

4 personen

Ingrediënten
2 1/2 el witte misopasta
250 gr kipfilet, in reepjes
1 winterwortel, kleine blokjes
1 paprika, kleine blokjes
75 gr prei, fijngesneden
100 gr shitake, in plakjes
100 gr champignon, in plakjes
2 blokjes (bio) kipbouilllonblokjes
snufje kurkuma
1 verse laurierblaadje
2 knoflook, fijngesneden
1 el selderij, fijngesneden
klein stukje chilipeper, ringen (optioneel)
10 gr roomboter
2 tl citroensap
zwarte peper, gemalen

Bereidingswijze
Stap 1
Maak de bouillon door de blokjes op te lossen in 1 ltr kokend water. Of neem 1 ltr verse kippenbouillon.

Stap 2
Verwarm de boter in een pan en voeg de wortel, paprika, shitake, champignon, laurier en knoflook toe en bak voor een paar minuten.

Stap 3
Neem 3 el van de bouillon en meng dit met de miso in een klein schaaltje. Schenk de rest van de bouillon bij de groenten, voeg ook de kurkuma toe en breng het op matig vuur aan de kook, met een deksel op de pan. Laat het 7 minuten koken.

Stap 4
Voeg de kipfilet, miso, prei, selderij en eventueel chilipeper toe en houdt het ca. 7 minuten tegen de kook of tot de kipfilet gaar is. Roer in de laatste minuut de citroensap erdoor en breng op smaak met zwarte peper. Mocht je verse kippenbouillon hebben gebruikt, breng de soep dan ook op smaak met zout. Haal het laurierblaadje voor het serveren eruit.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.