Moestuin 2021, nr. 3

Een paar weken terug heb ik de eerste zaailingen verspeend.

De verspeende zaailingen gaan goed. Nu ze in potgrond staan en daardoor voeding krijgen groeien ze hard. Om de paar dagen geef ik ze via de onderkant water.

Twee citroengrassen hebben wortels gekregen, dus die heb ik ieder in een eigen potje met potgrond gedaan. Het is weer afwachten of het goed gaat. Naar mijn idee ziet de buitenlaag van de citroengras er droog uit. Ik heb een paar verdorde lagen al weggeknipt.

Van het weekend heb ik weer gezaaid. Dit keer courgette, een gele en een groene variant. Van 1 plant kan je aardig wat courgettes oogsten, dus 2 planten is voor mij eigenlijk niet nodig. Ik raak het op een gegeven moment ook zat om de hele zomer courgettes te eten, maar ik kan het toch niet laten als ik eenmaal aan het zaaien ben 😅. Én ik vind het leuk om uit te delen.

Verder heb ik nog snackkomkommer, venkel, rucola, paksoi, spruitjes en palmkool gezaaid. Van de spruitjes en palmkool heb ik ieder twee gezaaid, omdat ik in juni nogmaals ga zaaien. Hiermee verspreid ik hopelijk de oogst. Dit geldt ook voor de courgette. Die ga ik eind mei nog een keer zaaien, zodat ik tot ver in de zomer nog courgettes kan oogsten (ook al ben ik het tegen die tijd een beetje zat). Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het weer.

Ik heb buiten kruiden gezaaid zoals koriander, citroenmelisse, dille, bieslook, tijm en basillicum. Er is nog niets te zien. Misschien ben ik te vroeg geweest, want we hebben de laatste tijd aardig wat koude dagen en nachten gehad. Ik wacht het nog even af en anders ga ik opnieuw zaaien.

Op de moestuin heb ik vorig najaar twee blauwe bessen struiken geplant. Deze stonden voorheen bij mij thuis, maar deden het niet heel goed. Twee weken terug heb ik nog 3 blauwe bessen struikjes geplant op de moestuin. Deze zijn nog erg klein, dus daar verwacht ik niet veel bessen van dit jaar.

De Sri Lankaanse sjalotjes zijn allemaal mooi opgekomen.

De gezaaide bloemen komen ook op. Zaaidahlia’s, zonnebloemen, ijzerhard en nog een paar zaailingen. Sommige voor thuis en sommige voor op de moestuin. De bloemen zijn goed om bijen en vlinders aan te trekken voor de bestuiving.

De rabarber is ondertussen flink gegroeid.

Tot slot heb ik nog aardbeien in hangbakken. De aardbeienplantjes hebben gelukkig de winter overleefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.